30 de octubre de 2014

Mijn dochters zijn 3 jaar en twee maanden en ik ben heel druk met ze. Ik voel me nu op, omdat ze heel druk zijn en vervelend voor mij en ik doe mijn best, maar ik blijf de opvoeding lastig vinden. Kunt u een advies geven hoe kan ik rust krijgen vooral in mijn hoofd?
Bedankt.

Hai Jennifer
Ja, een tweeling vergt veel energie en aandacht en hen opvoeden is een pittige klus. Om het te kunnen volhouden, is het belangrijk dat er een goede balans is tussen aandacht voor hen en aandacht voor jezelf. Als je zelf voldoende ‘gevoed’ wordt (bv je hebt leuk werk, je ziet af en toe vriendinnen, je gaat soms uit, hebt regelmatig een moment voor jezelf), dan wordt jouw energiepeil opgeladen en dan kun je beter tegen hun vervelend en eisend gedrag. Ik denk dat bij jou de balans weg is. Je voelt je leeggezogen door het tweetal en er zijn te weinig dingen in je leven die je weer energie geven.
Probeer iets te veranderen aan je dagelijkse leven. Ga bv een mindfullness-cursus doen, spreek vaker af met een vriendin, ga vaker uiteten me je partner, regel vaker een oppas etc. Of schakel de grootouders vaker in. Durf te vragen!
Als het lastig voor je blijft, kun je een online consult (via Skype) bij me aanvragen. Dan praten we je situatie door. Sterkte.
Met vriendelijke groet
Coks Feenstra

Comparte este artículo si te ha gustado
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp